COM QUE SÓC UN NEN NO PUC VOLAR PERÒ A L'ESPAI PODEM FLOTAR!

COM QUE SÓC UN NEN NO PUC VOLAR PERÒ A L'ESPAI PODEM FLOTAR!

NOSALTRES FAREM VEURE QUE VOLEM

diumenge, 5 de gener de 2014

I QUAN DIBUIXEM EL CAMPANAR SE'NS AJUNTEN DOS DESITJOS QUE ES CONVERTIRAN EN UNA NOVA AVENTURA...

EL SERGI BIGORDÀ ENS PROPOSA FER UNA EXPOSICIÓ AMB ELS DIBUIXOS DELS CAMPANAR


 UN VESPRE ANEM DE NOU A L'ESGLÉSIA PER PARLAR AMB EL MOSSÈN SOBRE LA EXPOSICIÓ I SOBRE EL DESIG DE PENJAR GRUES DE PAPIROFLÈXIA
L'AVENTURA ES FA GROSSA!
 EL MOSSÈN DIU SÍ I MUNTEM LA EXPO de la nostra visita al campanar A L'ENTRADA DE L'ESGLÉSIA
TAMBÉ LI DEMANEM AL MOSSÈN SI LI SEMBLA BÉ QUE PENGEN GRUES AL CAMPANAR COM A SÍMBOL DE PAU I TAMBÉ ENS DIU QUE SÍ!!!
L'ESTHER, LA NÚRIA PERÉS I JO LI EXPLIQUEM LA HISTÒRIA DE LA SADAKO SASAKI I ARA TAMBÉ US L'EXPLIQUEM A TOTS I TOTES PERQUÈ ENS AJUDEU A FER GRUES PER TOT EL POBLE!

SADAKO SASAKI I LES 1000 GRUES
佐々木 禎子      
Sadako Sasaki era una noia japonesa que va patir leucèmia el 1955 per culpa dels efectes de la radiació causada per la bomba d’Hiroshima. Mentre era hospitalitzada, després del consell de la seva amiga Chizuko, va decidir que faria 1.000 grues de paper ja que existeix una antiga llegenda al Japó una antigua leyenda en Japón, que diu que qualsevol persona que faci 1000 grues pot demanar un desig. Va pensar que el seu desig no només seria per curar-se, sinó també perquè tothom pogués viure en pau i no hi hagués més guerres. Sadako no va poder superar la seva malaltia i tampoc va acabar de fer totes les grues. Va arribar a  644 abans de morir. Però Chizuko i molts altres amics van arribar a fer les 1.000 grues, que d'aquesta manera, es van convertir en un símbol de la pau a tot el món.
Van recollir per tot el Japó els diners necessaris per a construir un monument en honor de Sadako i de tots els nens i nenes afectats per la bomba.
Avui, al Parc de la Pau d’Hiroshima hi ha una escultura de Sadako aguantant les grulles entre els seus braços. Al seu peu hi ha una inscripció on es pot llegir:

AQUEST ÉS EL NOSTRE PLOR
AQUESTA ÉS LA NOSTRA PREGÀRIA
PAU AL MÓN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada